Balonarske zanesenjake v Mariboru je v Weber Balloon Teamu pred več leti okrog sebe zbral Tomo Weber, današnji predsednik Balonarskega kluba Ogenj, ki je priskrbel tudi prvi balon z ameriške univerze Kearney.

18. novembra 1998, le 3 dni pred 215. obletnico prvega uradnega človekovega poleta - in to ravno z balonom - smo člani te skupine zanesenjakov v Mariboru ustanovili društvo - Balonarski klub Ogenj.

Že čez eno leto se je prvemu balonu pridružil drugi balon, ki ga člani kluba imenujemo Agru. V klubu danes deluje približno 20 članov, trije piloti in mnogo simpatizerjev, ki nam pomagajo pri našem delovanju. Posebna zahvala pa gre tudi sponzorjem, brez katerih je v vsakem športu težko.

Posebej moramo omeniti tiste člane, ki niso piloti, vendar iz ljubezni do tega lepega športa žrtvujejo marsikakšno uro dela, spanja ali prostega časa. Te člane imenujemo zemeljska ali spremljevalna ekipa balona in so tisti, ki jih boste srečali na cesti, običajno v terenskih vozilih z velikimi prikolicami, kako se nekako brez cilja vozijo in strmijo nekam v zrak. Takrat se ozrite navzgor in nekje na nebu boste zagotovo opazili balon, kako mirno pluje proti svojemu na videz neznanemu cilju.

Zemeljska ekipa pa bo zagotovo našla in ga pilotu pomagala pospraviti nazaj v prikolico. In čeprav člani ekipe tokrat niso leteli s pilotom, boste na njihovih obrazih zanesljivo opazili nasmeh, saj je tudi spremljanje balona prijetna aktivnost, navadno pa ob tem nastanejo tudi najlepše fotografije.Kostanjevica na Krki

Puch, Avstrija

Maribor

Murska Sobota

Dobrodošli

Vrnitev na začetno stran spletnega mesta balonarskega kluba Ogenj.Naši sponzorji

Zahvaljujemo se našim sponzorjem. Oglejte si, kdo nam pomaga pri naših aktivnostih.


Ime in priimek

E-mail (obvezno)

Sporočilo (obvezno)